Akkordskjema og noter av over 900 akkorder! Lettleste akkordskjemaer. For hundre år siden hadde en gjennomsnittlig pianist relativt få akkorder å forholde seg til. Siden den gang er det mye som har forandret seg. Dagens pianister må kunne konstruere en overveldende mengde akkorder.
Keyboardakkorder Deluxe er et nyttig hjelpemiddel som kan brukes på flere måter:
- Som oppslagsverk Hvis du kommer over en akkord som er ny for deg, kan du slå den opp i denne boka. Hvis du selv komponerer musikk, vil boka hjelpe deg å finne frem til akkordenes oppbygning.
- For å finne riktig fingersetning Hvis du er usikker på hvordan du skal legge en akkord, ser du bare på bildet som hører til. I Keyboardakkorder Deluxe er alle akkordene avbildet, slik at du ikke trenger å gjette deg frem til fingersetningen. Du lærer deg å spille de mest avanserte akkorder på en komfortabel og naturlig måte.
- For å bli bedre til å lese noter Legg merke til notelinjene når du lærer nye akkorder. Ved å gjøre dette til en vane, kan du effektivt øve opp evnen til å lese noter og gjenkjenne akkorder.
- Som et hjelpemiddel for improvisatører og utøvere på andre instrumenter Grunnleggende kunnskap om akkorder er avgjørende for å kunne improvisere godt.
Denne boka hjelper deg å se for deg mulige tonevalg når du improviserer. De som ikke spiller piano kan lese om akkordene for å lettere forstå harmonilære og oppbygningen av akkorder. Akkordoversikten på side 14 er en liste over alle akkordtypene du vil møte på i Keyboardakkorder Deluxe, de du møter først er plassert øverst. Akkorder som består av tre toner (treklanger) kommer først, deretter kommer akkorder med fire toner (septimakkorder og sekstakkorder), og til slutt mer uvanlige akkorder (utvidede akkorder, alterasjoner, power chords osv.).
For å finne en akkord leter du frem plasseringen i akkordoversikten. Deretter blar du deg frem til ønsket grunntone (C, C#/Db, D, D#/Eb, E osv.) i oppslagsdelen for å se hvordan akkorden kan organiseres på klaviaturet.Vi har valgt å benytte den internasjonale betegnelsen B for tonen H i denne boka. Her er et forslag til hvordan du kan gå frem for å bli bedre kjent med de ulike akkordtypene.
1. Lær deg treklanger. Treklangene består av tre toner og danner grunnlaget for oppbygningen av harmonier på keyboard. Hver treklang vises i tre ulike posisjoner, eller omvendinger . Øv deg på å legge disse forskjellige steder på klaviaturet.
2. Lær deg septimakkorder. Septimakkorder er litt mer avansert. De består av fire toner, så hver septimakkord vises i fire omvendinger. Øv deg på å spille alle omvendingene.
3. Prøv deg på resten. Hvis du føler deg trygg på treklanger og septimakkorder, blir resten av akkordene enklere. Utvidede akkorder, alterasjoner og andre akkordtyper anses som variasjoner av de grunnleggende treklagene og septimakkordene.Selv om ordet keyboard er nevnt i tittelen, er denne boka like nyttig ved bruk av alle typer tangentinstrumenter både piano, orgel og elektroniske keyboards.